Ziyaret esnasında Başbakan Başbakan Erdoğan'a AK Parti Manisa Milletvekili ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Hacettepe Üniversitesi Rektörü A. Murat Tuncer ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi de eşlik etti. Ziyaret esnasında Kösoğlu aile bireyleri de hazır bulundu.
Nevzat Kösoğlu kimdir?
Yayınlanmış eserleri
Kösoğlu'nun sağlık durumu ile ilgili detaylı bilgi alınan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekilleri Selçuk Özdağ ile Cevdet Erdöl’ün gerçekleştirdiği anlamlı ziyarete Nevzat Kösoğlu'nun sözleri damga vurdu. Başbakan Erdoğan'a ziyaretinden ötürü teşekkür eden Kösoğlu, "Türkiye'nin önü açık yaptıklarınıza teşekkür ediyoruz ümitliyim çok büyük şeyler yapacağız. Türkiye'nin tarih ve talih sarkacı yükseliyor. Dünya çok hızlı değişiyor. Bu hızlı değişime ayak uydurabilir miyiz bilemiyorum" dedi.
Kösoğlu’nun sözleri üzerine Başbakan Erdoğan da "Bunun için gayret sarfedeceğiz ve yarışacağız. Yapmak zorundayız, yapamazsak bugünlerimizi çok ararız" yorumunu yaptı. Ziyaret esnasında Başbakan Erdoğan ve beraberindekilere dualarımızı aksatmayalım, her fırsatta dua edelim diyen Kösoğlu, Başbakan Erdoğan'a şu sözlerle dua etti: “Bizim İspir'de bir deli vardı; kötü adamı görünce eliyle parmak işareti yapa ve bir küfaür sallardı. Ama iyi bir adamı da görünce gelir ona gülümser 'Allah yolunu açık etsin, Allah yardımcın olsun' derdi. Ben de diyorum ki Allah sana yardım etsin, Allah yardımcın olsun." Köseoğlu’nun duasından ve güzel sözlerinden duygulandığı gözlenen Başbakan Erdoğan da, Rize, İspir ve Ovit Tüneli'nden söz etti ve "Rize ile İspir'i bir birine bağlıyoruz. Doğu Anadolu'dan Karadeniz’e açılacağız. Dünyanın en büyük barajlarını yapıyoruz" dedi.
Ziyaretle ilgili düşüncelerini dile getiren AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ; “Bilindiği üzere İstanbul Haliç Kongre Salonunda aralarında Manisa’nın da yer aldığı şehir hastanelerinin imza töreni vardı. Gerçekleşen program dahilinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Türk Dünyasının ve siyaset hayatının önemli isimlerinden Sayın Nevzat Kösoğlu’nun rahatsızlığını belirtmiştim. Başbakanımız en kısa zamanda arayıp ziyaret etmek istediğini söylemişti. Bu konuşmamızın ardından Sayın Cevdet Erdöl bey beni aradı ve Başbakanımızın Sayın Kösoğlu’nu ziyaret edeceğini söyledi. Çok değerli bir şahsiyet olan Kösoğlu’nu ziyaret eden Başbakanımızın bu ziyaretle bir kez daha ne kadar büyük bir vefa duygusuna sahip olduğunu görme imkanımız oldu. Kendisine bir Milletvekili olarak teşekkür ediyorum. Nevzat Kösoğlu benim gibi bir jenerasyondan öncülük eden kişilerden birisi ve abimizdir. Sayın Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ederken, Sayın Kösoğlu’na Allah’tan acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
Nevzat Kösoğlu kimdir?
Nevzat Kösoğlu (d. 1940, İspir, Erzurum, Türkiye), Türk siyasetçi ve yazar.
Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı. İstanbul’da gazetecilik ve hukuk tahsili yaptı. Ankara’da “Babıalide Sabah” adlı gazetede gazeteci olarak çalıştı. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, avukatlık mesleğinin yanı sıra “Söğüt Dergisi”ni çıkardı ve “Ötüken” yayınevinin kurucularından oldu. “ 1974 senesinde genel sekreter yardımcısı olarak MHP’de resmen görev aldı. 1977’de aynı partiden Erzurum milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 1980 İhtilali’nden sonra birbuçuk yıl hapishanede yattı. Çıktıktan sonra fiili siyasetle artık ilgilenmedi. Şu anda yayımcılık yapmakta: 14 ciltlik “BüyükTürk Klasikleri”ni yayınladıktan sonra, 8-10 yıldır üzerinde çalıştığı “Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları” serisinin şimdiye kadar 26 cildini Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarından neşretmiş bulunmaktadır.
Yayınlanmış eserleri
Kitap Şuuru,
Konuşmalar,
Türk Dünyası Tarihi ve Türk Medeniyeti,
Milli Kültür ve Kimlik,
Türk Kimliği ve Türk Dünyası,
Eski Türkler’de İslam’da ve Osmanlı’da Devlet,
Osmanlı ve Türk Milliyetçiliği,
Saidi Nursi, Galip Erdem, Peyami Safa, Dündar Taşer, Küreselleşme ve Milli Hayat.
Kösoğlu'nun Bediüzzaman Said Nursî ile ilgili sözleri:
"Bana niye Saidi Nursi ile Enver Paşa'yı yazıyorsun diye sordular. İkisinin de ortak yanı var ikisi de idiealistler. Beni cezbeden de idealistlikleri. Saidi Nursi'nin kendi ifadesi de var. 'Benim Molla Said dönemim çılgın bir vatanperverlik hikayesidir diyor. Gerçekten de devleti ebed müddet dedikleri Osmanlı uğruna baş koymuşlar. Göze alamayacakları hiç bir şey yok. Ben o neslin hemen hepsini bu çizigide mübarek insanlar olarak görüyorum. Ama bu ikisi iki ayrı yerde bayraktardır."
Mevlanzade Rıfat Bey o da Kürt. 1. Dünya harbinin sonlarına doğru artık Osmanlı gidiyor, bir kısım arap aydınları kendi memleketlerine gidip Arapçılık yapar kendi bölgelerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mevlanzade Rıfat Bey de Said Nursi'ye bir mektup yazıyor ve 'görüyorsun' diyor 'biz de Kürdistan için çalışalım.' Said Nursi diyor ki, "Osmlanlı'yı dirilteceğini söyle sana canımı vereyim Bunun dışındaki şeyler için yapacağım hiç bir şey yok."
"Her insan iyi bir hareket yaparken aynı zamanda kendi menediyetini inşa ettiğini bilmelidir. Kötü bür iş yaparken de kendi medeniytini tahrip ettiğinin farkında olmalıdır. Bir medeniyet kurmak sadece siyasilerin bilimadamlarının, sanatçı yahut edebiyatçıların işi değildir. Selimiye'yi Mimar Sinan yapmıştır ama onu da içeren medeniyeti Türk halkı kurmuştur."
"Milletlerin imanı milli kültürdür."
Editör
Son Güncelleme: 29.09.2013 13:12