ERZURUM'DA SPOR BASINI

Basketbol ve diğer spor dalların gelişmesindeki en büyük etkenlerden biri de basındır.

29 Kasım 2011 Salı 10:48
ERZURUM'DA SPOR BASINI
Erzurum’da spor basını maalesef ulusal basın ile aynı paralelde gidiyor; ağırlık olarak futbol branşına yer veriliyor, kendi açılarından kesinlikle haklı olabilirler. Halkımızın çoğunluğu futbol ile yatıp futbol ile kalkıyorlar. İtiraf etmeliyim ki, ben de spor branşlarını değerlendirirken futbol ve diğerleri diye ikiye ayırıyorum; ama başka branşların da varlığını kabul ederek reyting kaygısı olmadan bunları takip etmek isteyen sporseverlerin isteklerine uygun olarak hareket etmeliyiz.
Reyting kaygısı olmadan DoğuTürk ailesinin; bana burada Basketbolun sorunlarını tartışma, gelişme ve çalışanları onurlandırma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Beni basketbol ve spor camiasıyla buluşturduğu yazılarıma olumlu tepkilerden dolayı doğru yolda olduğumu yapılan istekler doğrultusunda ileriki yazılarımda diğer bütün branşlara da yer vereceğimi ve bana bu imkanı sunan DoğuTürk’e tekrar teşekkür ediyorum.
Öncelikle şunu belirteyim ki futbol kökeni olan; futbol düşmanı olmayan sadece diğer branşlarında hakları olan değerlerinin verilmesi için çaba sarf ediyorum.
Erzurum’da son 15 yılda yerel gazetelerin spor sayfalarına bir göz attığımızda bazılarında hiç spor sayfası yok; var olanların çoğu da 10 haberin 9’u futbol oysa futbolun dışında Erzurum’da 50 tane branş var. Bunlara birer haber yapılsa 50 günde 1 haber düşer ki o da o branşlar için emek veren insanların hakkıdır. Basın olmadan hiçbir branşın sevilmesi, yaygınlaşması ve gelişmesi mümkün değildir. İstisnalar yok mu? tabi var Nurullah Pala ve Orkun Çizmeli. Sayın Orkun Çizmeli benim beklentilerim kadar olmasa da futbolun dışına çıkarak diğer branşlara yer veriyor kendisine teşekkür ediyorum. Nurullah Pala’yı 15 yıl önce DSİ Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumluluğu yapmamdan dolayı tanıdım; çünkü kulübümün Basketbol, Boks, Kayak, Atletizm, satranç gibi branşlarımız ve diğer kulüplerin futbol dahil faaliyet gösteren tüm branşların haberlerini yayınlıyordu. Yapmış olduğumuz güzel veya yanlışlarımızı Erzurum’daki sporseverleri bilgilendirdiğinden dolayı biz yöneticilerin çalışma azmini sağlıyordu. Branşların kalkınmasına ve Erzurum sporlarına hizmet vermesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum
 Yazılı Basında hal böyle iken Görsel basında durum farklı mı? Görsel basın sayısı çok az olmasına rağmen biraz daha iyidir. Çanak anten sisteminden dolayı halkımız fazla görsel basını takip etmiyor gibi bir yanılgı var oysa özellikle Haberler çok fazla takip ediliyor. Spor Muhabiri olmamasına rağmen Selman Soğukpınar’ın Ekran Kulisi programın da spora yer vererek bizleri sevindirmiştir. Spor Muhabiri olan Naci ERGEN yapmış olduğu Spor Panorama ile her branşla ilgili sorunları masaya yatırarak sorunları çözme noktasın da baş rolü oynamıştır. Böyle güzel programlara ihtiyacımız vardır. Naci Ergen Haberlerin Spor bölümünde ise Erzurum’da faaliyet gösteren bütün spor müsabakaları bizlere takip etme fırsatı sunuyor; çünkü biz bunu hak ediyoruz. O zaman! Naci Ergen bey yaptığı güzel işlerden dolayı biz den takdiri hak ediyor. Sağ olasın.
Spor Basınından ricam tüm spor branşlarına yer vermeleridir. Bu hem branş hocalarımızı hem de bu sporu yapan gençlerimiz teşvik eder.
Erzurum ve Malatya yapılan B Yıldız Milli Takım seçmelerini başarıyla geçen DSİ Spor Kulübü oyuncularından Hasan Taha Yağan Ankara’da 30 Kasım – 2 Aralık tarihinde yapılacak olan seçmelerde başarılar diliyorum. Erzurum’un bu aşamaya gelen ilk sporcusu olduğundan dolayı kutluyorum.
6. Maçında Giresun’da Bulancak Karedeniz Sporu 66 - 53 yenerek 3. Galibiyetini alan Atatürk Üniversitesi Spor Kulübünü kutlar, 03.12.2011 tarihinde deplasmanda oynayacağı gurubun en büyük şampiyon adayı olan Yeşil Giresun maçında başarılar diliyorum.
Haftaya Salı günü yeni bir yazıyla görüşmek dileğiyle.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ERZURUMDA SPOR BASINI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
musa tepeler 2011-12-01 11:45:12

başarıların devam etmesini dilerim allahtan

Avatar
bir dost 2011-12-01 09:21:37

bu gidiş ulusal basına doğru

Avatar
bünyamin oktay 2011-11-30 08:33:13

evet kardeş yine doğru tespit