Az adamlardandı

admin
admin
30 Haziran 2024 Pazar 09:10
Az adamlardandı

Vedat REFAYELİ

Raif Azak, Erzurum’da özellikleri ile az kalan esnaflardandı.

90 yaşını aşmasına rağmen sabahın erken saatlerinde dükkanını kendi açan, akşam da kendi kapatan, hayırsever esnaf olarak tanınırdı.

Ömer Nasuhi Bilmen Caddesi’nde kendi adını taşıyan İmam Hatip Lisesi yaptıran ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayan, çok yakın dönemde ‘’Hayat Pınarımdan Katrele’’ adlı bir kitap da yazan Raif Azak, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu vefat etti.

Dükkanında 75 yıl oturduğu sandalyesini boş bulan müşterileri, Raif Azak’ın vefatından üzüntü duyarken, oğlu Mehmet Azak da babasının hatırasını yaşatmak için ne o sandalyeyi, ne de yarım bıraktığı gazetesini ve masanın üzerindeki gözlüğünü kaldırmama kararı aldı.

En son bir ay önce görüştüğüm ve sohbet ettiğim Raif Azak amcaya rahmet, yakınlarına ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.