Çayköy yerinde kalıyor!

admin
admin
30 Haziran 2024 Pazar 09:22
Çayköy yerinde kalıyor!

Vedat REFAYELİ

1980’li yıllarda kurulan, Pasinler’li olmama rağmen benim de dikili bir ağacımın olduğu Aşkale’nin bir mahallesi olan, deprem konutları olarak oluşturulan Çayköy’ün isminin değiştirilip Kara Fatma olarak verilmesi teklifi bir başka bahara kaldı.

Kurtuluş savaşı kahramanı kadın asker, tarihte Erzurumlu Kara Fatma olarak bilinen Fatma Seher Erden’in ismi Çayköyü’ne verilsin diye TBMM’nin gündeminde bir teklif vardı.

Bu teklif, özellikle Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz tarafından, ‘’Çayköy Çayköy olarak kalsın, biz Kara Fatma ismini başka bir yere verelim’ denilerek kabul görmedi.

Erzurum’a 40, Aşkale ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki bine yakın nüfusu bulunan Çayköy, mevcut ismiyle kalacak.

Milletvekili Emin Öz, ‘’Yılları olan köy, belde ve ilçelerin isimlerinin öyle kolay kolay değişmemesi gerektiği kanaatindeyim. Kaldı ki Aziziye olarak daha önceleri değiştirilmiş olan Ilıca ilçemizin adının da yeninden eski isminin verilmesi taraftarıyım.’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 30.06.2024 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.