Ceketi de kendi kadar meşhur!

Teyyo emmi tiplemesi ile tüm Türkiye’de ünlenen Cumhur Seval’ın kostümünü giyinmek bana nasip oldu.

admin
admin
01 Eylül 2024 Pazar 12:56
Ceketi de kendi kadar meşhur!

Vedat REFAYELİ

Ulusal yayın yapan bir TV kanalında ‘Fıkralarla Türkiye’ adlı programdaki kısa skeçler ile tüm Türkiye’nin tanıdığı isim olan Erzurumlu amatör tiyatro sanatçısı Cumhur Seval, geçtiğimiz gün sona eren Kültür Yolu Festivali kapsamındaki bir etkinlikte yine ilgi odağı oldu, programa damgasını vurdu.

Tanışıklığımız bir hayli eskiye dayanan Cumhur Seval’in her program sonrası izleyenlerin akınına uğradığını, kendisiyle fotoğraf çektirmek için yarış edildiğini biliyordum, bu festival kapsamındaki etkinlikte de gördüm.

Yerli, yabancı insanların her gördüğünde fotoğraf çektirmek istediği ve kimseyi de kırmadığını müşahede ettiğim Seval kadar kostümü de kuşkusuz ilgi görüyor.

Neredeyse 50 yıllık artık görmeye alıştığımız o yeşil ceketi ile de dikkat çeken Seval ile aramızdaki tanışıklık işe yaradı, o ceketi belki de ilk defa giymek bana nasip oldu.

Ne yalan söyleyeyim, çok istedim ama o meşhur ceket Teyyo Emmi’ye yakıştığı kadar bana yakışmadı!

***

Gerek Instagram’da ve gerekse Facebook’da birlikte çekildiğimiz ve paylaşım rekorları kıran fotoğrafın öznesi olan yeşil ceket ile yeşil terlik ve tespihinin hikayesi varmış aslında.

Şu ana kadar o ceketi kimsenin giymediğini, gözü gibi baktığını, çünkü yedeğinin olmadığını söyleyen Seval, ‘’Her nereye gitsem o ceket ve yeşil kasket de yanımda gidiyorum. Kesinlikle benden başka kimsenin giymesine de içim razı olmuyor, huzursuz oluyorum. Bir yerde büyüm bozuluyor gibi geliyor’’ ifadesini kullanıyor.

Seval, ‘’Bir iki program sonrasında kuru temizleyiciye verdiğim ceketten aynısını giden Valimiz Okay Memiş de yaptırmak istedi ama o kumaştan bulamadılar. Neredeyse 50 yıl olmuş. Nereden elime geçmişse, yıllar önce bir oyun için giydiğim o kostüm Teyyo Emmi’ye yapıştı. Teyyo Emmi tiplemesini yaparken o olmadan yapamıyorum. O ceket bana ben o cekete alıştım. Benim bir uzvum oldu adeta’’ diyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.