Verilmiş sadakamız varmış!

Son 200 yılın yağan yağmuru bir haftada toptan yağdı!

admin
admin
09 Ağustos 2024 Cuma 06:41
Verilmiş sadakamız varmış!

Vedat REFAYELİ

Erzurum’da özellikle Tekman, Pasinler, Horasan, Uzundere, İspir ve Oltu’da bu yıl etkili olan sağnak yağışlar ile ilgili ilginç tespit, İMO Başkanından geldi.

İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Melih Ermancık, Meteoroloji verilerini paylaşırken, ‘’Görüntüye bakılırsa bölgemiz ciddi bir sel tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Özellikle son 200 yolda metrekareye düşen yağmur miktarı, sadece bir hafta içerisinde gerçekleşti. Bu oran inanılmaz bir oran. Yaşanan bu en büyük yağış ortalaması Allahtan ucuz sıyrıklarla atlatıldı. Tesis anlamında doğru işler yapıldığı ortaya konduğu gibi, bazı dere yataklarına yapılan menfezleri kaldırmamız, daha büyük facianın önüne geçti. Tesis yapılan yerlerde sorun çıkmaması da bizim açımızdan sevindirici oldu’’ diye konuştu.

Aynı zamanda DSİ Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü görevini de yürüten Ermancık, Vali Mustafa Çiftçi, DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, AFAD Müdürü Selahattin Kars ve diğer ilgililer gibi sel felaketi üzerine soluğu bölgede aldı, geceli gündüzlü çalışmaya koyuldular.

Editör

Son Güncelleme: 11.08.2024 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.