Ziraat Fakültesi’nde ezber bozan uygulama ile ekstra dersler geldi..
Deneme bir iki..
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ezber bozan, biraz da dönüşüm tasarım projesinin ruhuna uygun da bir uygulama..
Fakülte yönetimi, rektörlüğün de onayını aldıktan sonra müfredata yeni, farklı dersler koydu.
Öğrencilerin hangi bölümde öğrenim görüyor olursa olsun farklı bölümlerin konularını da içeren dersleri müfredatına aldı.
Üstelik bu öyle görünüyor ki Türkiye’de de ilk.
Günün sonunda sonuç başarılı olursa yine rektörlüğün onayı da alındıktan sonra bu dersler zorunlu ders kapsamına alınacak.
Şu an bazılarına ‘yük’ gibi görünse de ilerisi için umut vadeden bir deney bu.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, mezun olan öğrencilerin ziraat ile ilgili her konudan bilgisinin olmasını hedeflediklerini belirterek, şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadıkları uygulamadan öğrencilerinin memnuniyetini gözlemlediklerini belirtti.
Uzmanlık alanlarının yanısıra farklı konuları da öğrencilere sunduklarını kaydeden Prof.Dr.Çalmaşur, bu derslere konularında uzman olan çeşitli fakültelerdeki akademisyenlerin davet edildiğini, bu sayede uygulamanın sürdürülebilir hale getirilmesini sağladıklarını anlattı.
Dekan hocanın açıklamasına göre, akıllı tarım, İklim değişikliği, Tarım inovasyon ve gelecek, Tarım, İnsan ve tüketim, Çevre ve sürdürülebilirlilik, kalkınma sosyolojisi ile Beslenme ve Sağlık konularını kapsayan derslere hoca olarak çağrılanlar arasında Meteorolojiden uzman, hastaneden doktor, gastronomi uzmanı gibi alanlarında donanımlı kişiler de katılacak.
Uygulama ile herhangi bir bölümdeki öğrenci mezun olduğunda bir başka bölümün konularını da bilmesi sağlanmış olacak.
Sözde değil, özde oldu, kızak pistinin yanında kızak kafemiz de oldu!
İftiharla ‘Sunar’!
Erzurum’da her ne kadar kar denildi mi ilk akla kayak gelse de ben yanında illa ki kızağı da getiririm.
Çocukluğumuzun vazgeçilmez eğlencesi olan, sadece gündüzleri değil, bir şekilde geceleri de kaymaktan büyük zevk aldığımız kızak, ne yazık ki tıpkı diğer kış ve buz sporlarında olduğu gibi arzu edilen seviyede değil.
Federasyonu dahi olmasına, buralı yöneticileri bulunmasına rağmen kızak sporuna bu kadar ilgisiz kalınmasını, 2011’de kış oyunları yapan bir şehirde hem bir kayıp hem de ayıp görüyorum.
Evet.
Bu sadece Erzurum için bir kayıp değil, spor yönetimi açısından da ayıp gördüğüm bir durumdur bu.
Bu şehirde imkan tanınsaydı çocuklarımız sadece kayakta, bu pateninde, körlingde, buz hokeyinde, snowbordda ve kayakla atlamada değil, kızakta da başarılı olabilirlerdi ve uluslararası arenada madalyaları da göğüslerinde yeralırdı.
Ama olmuyordu bir türlü, kızak hiç akıllara gelmiyor, üvey evlat muamelesine tabi tutuldu her daim.
**
Allah’tan Palandöken belediyesi var da ara ara da olsa kızakta başımızı öne çıkarttığımız olmuyor değil.
Belediye Başkanı Muhammet Sunar, mevcut rutin hizmetlerini dışında fevkalede bir iş yaptı ve Palandöken kayak merkezinin hemen altında yeralan Kent Ormanında bir kızak pisti kurdu.
120 metre uzunluğundaki bu pist sayesinde en azından kızağa heveslileri sevindiren Belediye, ayrıca bu alanda bir de kızakkafe adında butik bir kafe yapımını da gerçekleştirerek bir güzel sürprize daha imza attı.
210 metre kare alan üzerinde kurulu ve önümüzdeki günlerde resmi açılışı gerçekleşecek olan bu iki katlı kızak kafe, benim son günlerde tuttuğum en sıcak sosyal tesis olacak.
Daha önceki başkanlar da ara ara kızağı ağızlarına getiriyorlardı ama icraatta yoktular.
O açıdan başkan onca işinin arasında bir de kızağı gündemine alan Muhammet Sunar başkanı tebrik ediyor, bu mini kızak merkezinden ötürü alkışlıyorum.
Bu benim son kararımdır.
TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Taktir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir! (Albert Einstein)
DUVARIN DİLİ : Kedi nankör, tilki kurnaz, karga kindar, yılan sinsi, insan hepsi!