DOĞUTÜRK
2024-09-01 13:11:19

Nakil melekleri!

Vedat REFAYELİ

vedatrefayeli@hotmail.com 01 Eylül 2024, 13:11

Organ ve doku nakli bekleyen hastalar için nerede kalabalıklar var, onlar oradalar..

Kuşkusuz günümüzde organ veya doku yetmezliği sebebiyle sağlık sorunu yaşayan hastalar bulunduğu gerçeğinden hareket ederek organ ve doku naklinin önemi bir hayli fazladır.

Hele de Erzurum’da 500 civarında nakil bekleyen hastanın organ ve doku nakli yapılarak hayatını kurtarmak, yaşam kalitesini arttırmak, sadece insani değil, vicdani bir vazife olarak da görülmekte.

Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi’nde görevli sağlık elemanları Çiğdem Pala ve Sevda Yakul, adeta kendilerini bu işe adamış durumdalar.

Gerek kendileri ve gerekse yakın çevreleri organ ve doku bağışı yaparak örnek de olan, kendi istekleri ile bu birimde görev alan Pala ve Yakul, nerede kalabalıkların olduğu bir etkinlik olsa oradalar.

Kadın, erkek tüm vatandaşlara organ bağışı ve naklinin önemini anlatmaya çalışan Çiğdem Pala ve Sevda Yakul, nakil bekleyen hastaların iyilik melekleri oldular adeta.

*

Özellikle beyin ölümü gerçekleştikten sonra organların bağışlanması için canhıraş şekilde çalışan Pala ve Yakul, bağışçı sayısının artması için adeta yarış halindeler.

Erzurum’da 70 kişinin karaciğer, 410 kişinin de böbrek beklediğine işaret eden iyilik melekleri, ‘’ Amacımız, toplumsal farkındalığı arttırarak organ ve doku nakli bekleyen insanların bugün sağlıklarına, hayatlarına, ailelerine, ikinci bir yaşama kavuşmalarına ve mutluluklarına ortak olmaktır. Organ nakli, organ yetmezliği olan hastalar için tek tedavi seçeneğidir. Ne kadar çok insanı organ bağışı konusunda bilgilendiriyor ve gönüllü bağışçı olmalarını sağlayabiliyorsak o gün eve o kadar mutlu gidiyoruz. Biz bu işe inanarak girdik. Bağışcı sayısını artırmak sadece nakil bekleyenleri değil, bizi de mutlu edecektir’’’’ diyorlar.

***

TUTTUĞUM BABA SÖZER: Gerçek dost, dünyanın geri kalanı dışarı çıktığında içeri giren kişidir. (Walter Winchell)

DUVARIN DİLİ: Herkesi hatırlarım, seni unutmam!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.