DOĞUTÜRK
2024-08-09 06:53:30

Hızır acil servisi: ERKONUT!

Vedat REFAYELİ

vedatrefayeli@hotmail.com 09 Ağustos 2024, 06:53

ESKİ’ye tahsis edilen ve bir türlü inşaatı bitirilemeyen yeni hizmet binası için devre girdi...

ERKONUT, Hacıcuma’dan sonra, bu defa, uzunca bir süreden beridir karkas halde ESKİ’ye tahsis edilen ama bir türlü bitirilemeyen hizmet binası için kolları sıvadı.

Geçen hafta bu sütunlarda ‘’ESKİ neyi bekliyor?’ başlığıyla verdiğim haberde, Yıldızkent’te ESKİ kullansın diye inşaat halindeki 4 katlı binada yaprak kıpırdamadığı, ESKİ’nin bir an önce burasını yaptırıp hizmete açmasının sebebini merak ettiğimi sormuştum. Kaldı ki ESKİ’nin mevcut binası depreme dayanıklı değil diye boşaltılması istenmişti ama ESKİ bir türlü yerinden kalkmıyor, kaba inşaatı bitmiş olduğu halde yeni bina için kılını bile kıpırdatmamıştı, bunu eleştirmiştim. İşte bu eleştirisel bakış sonrası ESKİ genel Müdürü sevgili Remzi Ertek aradı, ‘’Bazı sebeplerden ötürü inşaata başlayamadık. En önemlisi de bu geçeceğimiz binanın da depreme dayanıklılığının kontrolü gerekliydi’’ derken, aslında biraz da gecikmenin kendilerinden kaynaklandığını, yazıda yalan-yanlış bir şey olmadığını söylemişti.

Tıpkı Hacıcuma örneğinde olduğu gibi görüldü ki bu işin bir an önce bitilmesi gerekiyor, hemen ERKONUT devreye sokuldu. ERKONUT Genel Müdürü Fatih Çarıkçıoğlu, depreme de dayanıklılığı ölçülen binanın bir an önce bitilmesi için buraya şantiye kurdu, onca işine rağmen bu işe de el attı. Hızır Acil Servis tanımım bu yüzden işte. Genel Müdürün ifadesine göre, karkas halindeki binada inşaata tamgaz başlandı, 2025 ayının sonlarında ESKİ Genel Müdürlüğü artık burada hizmet verecek!

TUTTUĞUM BABA SÖZER: El, itini övüyorken, siz aslanda kusur arıyorsunuz! (Bir babaanne sözü)

DUVARIN DİLİ: Herkes, ‘biz bedel ödedik’ diyor. Sanki biz deftere yazdırdık!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.