DOĞUTÜRK
2024-08-24 22:06:34

Havada bulut, 3 dönemi unut!

Vedat REFAYELİ

vedatrefayeli@hotmail.com 24 Ağustos 2024, 22:06

Atatürk Üniversitesi’nde ezber bozulmuyor... Ertuğrul’dan sonra 3 dönemi gören olmuyor daha!

Kulis faaliyetleri aylarca devam eden ve nihayetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararı ile sonlanan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü yeni bir döneme yelken açtı.

Prof.Dr.Ahmet Hacımüftüoğlu ile yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlanan Atatürk Üniversitesi’nde iki dönem teamül olmuşa benziyor.

Eski Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı’nın da arzuladığı ama ulaşamadığı üçüncü dönem bir kuru hayalden öteye gidemiyor.

Özellikle sadece Erzurum’un değil, Türkiye’nin en uzun süreli rektörü ünvanına sahip Prof.Dr.Hurşit Ertuğrul’dan sonra gelen 4 rektör de sadece 2’şer dönem koltukta oturabildi, 3’ncü dönemi çok istemelerine rağmen göremediler.

***

1976 yılında ilk rektör olan Prof.Dr.Hurşit Ertuğrul, Atatürk Üniversitesi’nde 17 yıl rektörlük görevinde bulunarak tarihe adını yazdırdı.

1992 yılına kadar rektörlük görevinde bulunan, kendi isteğiyle Üniversiteden emekli olan İzmir’e yerleşen ve halen burada ikamet eden Prof.Dr.Hurşit Ertuğrul’dan sonra işbaşına gelen Prof.Dr.Erol Oral 1992-200, Prof.Dr.Yaşar Sütbeyaz 2000-2008 arası görev yaptı.

Prof.Dr.Sütbeyaz’dan 2008 yılında koltuğu devralan Prof.Dr.Hikmet Koçak, 2016 yılına kadar iki dönem görevde kaldı.

2016 yılında işbaşı yapan Prof.Dr.Ömer Çomaklı da 2024 yılında iki dönem koltukta oturdu, sonrasında yerine çiçeği burnundaki rektör Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oturdu.

Müftüoğlu da görünen o ki, üçüncü dönemi bekleyecek ama o dönem gelmeyecek gibi duruyor!

***

TUTTUĞUM BABA SÖZER: Bazı insanlar vardır, kitap gibidir, yok satar. Bazı insanlar da öyle kitapsızdır ki, sizi yok yere satar! (Yılmaz Güney)

DUVARIN DİLİ: Akıl verenler değil, huzur verenler gerek bize. Bir de çay veren!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.