Taşıdıkları önem dolayısıyla başta gelişmiş ülkeler olmak üzere bütün ülkeler, KOBİ’lerin doğması, büyümesi, gelişmesi ve korunması için uygun ortamı hazırlayacak politikalar geliştirmekte ve uygulamaktadırlar. Ülkemizin KOBİ’lerimizin rekabet edebilirliklerinin artırılmasına yönelik mali destek mekanizmaları oluşturulmalıdır.
KOBİ’ler gerek Türk iş dünyasının gerekse Erzurum’un en dinamik bölümünü teşkil etmektedirler hizmet ve imalat sektörlerinin hemen hemen tüm alanlarında faaliyet göstermektedirler.
KOBİ’lerin dinamik yapısının sürdürülmesi ekonomimiz ve ilimiz açısından önemli ve hayatidir”
KOBİ’lerin dinamik yapısının sürdürülmesi ekonomimiz ve ülkemiz açısından önemli ve hayati önem taşımaktadır. KOBİ’lerin en önemli özelliklerinden biri de girişimci yapılarıdır. Ama ilimiz KOBİ lerine baktığımız zaman hiçbir şekilde desteklenmediğini görüyoruz oysaki İlimiz KOBİ’lerini güçlendirmemiz için öncelikle KOBİ’lerimize girişimcilik, AR GE ve inovasyonayönelik eğitimler, semineler verilerek ve ilimize özel mali destek projeleri ile daha çok destek verilmesi hem ilimizin hem de ülkemize katma değer sağlayacağı gibi istihdam sağlayarak göçün önüne de geçilebiliriz.
"KOBİ'ler ekonomik olduğu kadar sosyal anlamında çok önemlidirler. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel taşı ola KOBİ'lerin KOBİ olarak kalmaması önemli. KOBİ'lerimizin verimliliği düşük. Mutlaka teknolojiyi daha fazla kullanmalıyız, AR-GE çalışması daha çok yapması ve verimliği daha çok artırması için mutlaka mali desteğe ihtiyacımız var.
Burada en önemli görev KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine düşüyor. KOBİ’lerle işbirliği yaparak devletin verdiği destekleri anlatarak destek tam olarak KOBİ’ye anlatılmamakla birlikte ilimizde bulunan KOSGEB binasının şehrimizin dışında Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte şehir merkezde bir irtibat bürosunun olması KOBİ ve girişimcilerimizin menfaatine olacaktır.