DOĞUTÜRK
2024-06-09 11:59:57

Bacalar tüttü, bu Organize tuttu!

Vedat REFAYELİ

vedatrefayeli@hotmail.com 09 Haziran 2024, 11:59

Açılış ve dahi ihracat için gün sayılıyor.

Şaka, maka, Lila Kağıt gibi Avrupa devi bir markanın da sakini olduğu İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde bacalar tütmeye, kurulu firmalar üretime geçmeye başladı.

Elektrik kablosu üretimi ile iştigal eden Sacit Yazıcı’nın sahibi olduğu Rönesans firması, Yasin Koşum’a ait PVC alüminyum üreten Koşumlar Pen firması ile boru üretimi yapan Ahmet Akay’ın sahibi olduğu Akay Isı firması artık, resmi açılış için de gün saymaya başladılar bile..

Toplam 69 parselin irili ufaklı 52 firmaya arsa tahsisi in gerçekleştiği İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı çalışmalarında yüzde 80’e gelinirken, yönetim de, çalışmalarını hızlandırdı.

Bu arada, bayram ertesi açılış hazırlığı yapan Rönesans firmasının sahibi Sacit Yazıcı, kendi öz sermayesi ile gerçekleştirdiği bu yatırımı için devletten beklemeden tesisindeki bazı eksiklerini de kendisi tamamladı.

İstinat ve bahçe duvarı inşaatı için de paraya kıyan firma, devletten beklemeden bu eksikliğini de giderdi, kimseye yük olmadı.

Yol ve parke kaplamasını da kendi imkanları içinde gerçekleştiren firmada 100 kişinin çalışması ve yurt dışına açılması hedefi konuldu.

Banka kredisine bulaşmadan kendi öz sermayesi ile böylesine devasa bir yatırımı Erzurum’a kazandıran, kendi işini kendi gören, ilk defa da tanıştığım Sacit Yazıcı’yı dün aradım ve tebrik ettim.

Herşeyden önce onca işsiz insana ekmek yedirecek olmasından dolayı Yazıcı gibi bu şehirde doğmuş, büyümüş yatırımcıyı örnek yatırımcı olarak görüyor ve zatım, şehr-i mübarekem adına tebrik ve takdir ediyor, ayakta alkışlıyorum.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kırdıysa sessiz kal. Sessizliğinden kırıldığını anlamıyorsa, onsuz kal! (Şems-i Tebrizi)

DUVARIN DİLİ: Biz de ağır hasarlıyız ama doktorlar genelde PAROL yazıyor!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.