Haber bültenlerinden öğrendik:
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti’nin teşkilat mensuplarıyla yemekte bir araya gelmiş. Seçim döneminde kendisine verilen destek ve yoğun mesaiden ötürü teşekkür ettiği teşkilat mensuplarına, ayrıca teşkilatçılığın önemine dair vurgu ve tespitlerini de aktarmış.
Biz her fırsatta şunu söylemişizdir:
Siyaset tarihimizde teşkilatçılık anlamında eline su bile dökülemeyecek sadece bir tek siyasal hareket vardır, o da; “Milli Görüş”tür diye. Bu hareket, geçmişte Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi gibi isimlerle siyaseten varlığını kabul ettirmiş, son olarak da, Saadet Partisi ile Türk siyaset tarihine damgasını vurmayı başarmıştır.
Siyasetle iştigal etmiş veyahut ucundan kıyısından bu işe bulaşmış olan herkes bilir ki; siyasi partilerde teşkilatçılık, ‘olmazsa olmaz’lar arasında gelir. Ve tarih çoğu kere yazmıştır ki; hem fikri olgunluk, hem de organize olabilmiş parti teşkilatları, girdikleri her seçim yarışına muhakkak bir adım önde başlamışlardır. Ve aynı tarih, bu yöndeki başarıları ise, kahır ekseriyetle hep “Milli Görüş” hanesine kaydetmiştir.
Gelelim AK Parti’ye.
Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Görüş geleneğine mensuptu. Siyasete ilk atıldığı günden, AK Parti’yi kurduğu güne kadar da, bu hareket içerisinde yer aldı; çeşitli kademelerde görev yaptı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Milli Görüş’ün hemen her ferdinin gönül verdiği ve dahi desteklediği bir isim haline geldi.
AK Parti’yi kurduktan sonra Milli Görüş’le olan münasebeti çoğu kez tartışıldı, konuşuldu ve hatta ‘gömlek’ tabiri bile hafızalarımıza işte o dönemlerden yer etti.
Ve bugün.
Kim ne derse desin, Başbakan Erdoğan’ın AK Parti çatısı altında elde ettiği başarı, aslında Milli Görüş saflarındayken kazandığı teşkilatçılık deneyimi sayesindedir. AK Parti, örgütlenme ve organize olabilme noktasında bir Refah Partisi kadar olamamıştır belki ama sonuç itibariyle bugün en düzenli ve en istikrarlı teşkilat yapısına da, yine AK Parti sahiptir.
MEHMET SEKMEN
ÇOK DA İYİ BİR TEŞKİLATÇI
Mehmet Sekmen.
Başbakan Erdoğan’la uzun yıllar siyaset yapmış, TBMM’nin tozunu yutmuş ve belediyecilik tecrübesi anlamında da, hayli yetkin bir isim.
O da, tıpkı mensubu olduğu AK Parti’nin Genel Başkanı Erdoğan gibi, Milli Görüş geleneğinden geliyor. İlaveten siyasete dahil olduğu günden bu zamana kadar çatısı altında bulunduğu siyasi partilerinse hemen her kademesinde görev yapmış bir isim.
Bu, şu demek:
Mehmet Sekmen, sadece emekli bir milletvekili ve geçmişte yıllarca belediye başkanlığı yapmış bir isim değil, aynı zamanda çok da iyi bir teşkilatçı. Kaldı ki, Erzurum’daki AK Parti teşkilatlarıyla devamlı iç içe oluşu ve sergilediği tavır da, zaten bunu işaret ediyor.
İtiraf edelim.
Önceki dönemlerde parti teşkilatlarıyla belediye başkanları arasında hep bir mesafe oldu. Bölünmeler, ayrışmalar; “şucular” ve “bucular” gibi kamplaşmalar oldu. Dolayısıyla süreç içerisinde teşkilatlar belediye başkanları ile belediye başkanları da, teşkilatlarla sağlam ilişkiler hiç kuramadı.
Öyle ki; bu durum çoğu kez gazete manşetlerine bile yansıdı. Hatta ve hatta temayül yoklamalarında dahi görev başındaki belediye başkanlarını deyim yerindeyse alaşağı etti teşkilatlar.
Neden, işte bu soğukluk, işte bu kopukluk ve işte bu uzaklık yüzünden.
Görünen o ki, AK Parti artık yeni bir döneme doğru yelken açıyor Erzurum’da.
Murat Kılıç’la yola devam edilir-edilmez o ayrı bir konu, ancak ayın on dördü gibi orta yerde duran bir gerçek var ki, o da; Mehmet Sekmen’in sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmayacağıdır.
Yani.
Yanisi şu: Başkan Sekmen, partisinin Erzurum teşkilatlarını bundan böyle hem koordine, hem de idare edecek tek isimdir. Hem bunu sadece biz söylemiyoruz, zira fotoğraflar da onu gösteriyor.