Erzurum’da düzenlenen  2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’ nın hikayesi, soğuk ve karlı bir günde filizlenmişti... Aylardan ocak, yıllardan 2007’ydi. Bir önceki oylamada Çin’in Harbin kentine karşı kaybeden Erzurum, İtalya’dan  ‘eli dolu’ dönecekti. FISU heyetine yapılan sunum salonda adeta bir Türk fırtınası estirmişti. Slovenya’nın Maribor  kenti karşısında açık ara elde edilen zafer, bir rüyayı gerçeğe dönüştürdü. Ve artık Erzurum’da tarih yazılıyordu. En azından umutlar bu yöndeydi. 
Erzurum, bu oyunlara 700 milyon TL’lik yatırım yaparak dünya çapında tesislere kavuştu. Buz hokeyi ve buz pateni salonları, biathlon sahası, atlama kuleleri, suni kar yapma araçları ve yeni mekanik tesisleriyle Erzurum,  kış turizmde artık daha iddialıydı. Bin kişilik oturma kapasitesine ve beş curling yarışma alanına sahip curling salonu Türkiye’de ilkler arasındaydı. Oyunların kente en büyük armağanı da atlama kuleleri oldu. Yanı başındaki otel, üstündeki restaurantı ile misafirlerine şahane bir manzara sunan atlama kuleleri kentin adeta simgesi oldu. Rusya’da eski teknolojiyle var olan Avusturya’dan Çin’e kadar başka benzeri olmayan atlama kuleleri, 95 ve 125 metrelik uzunluklarıyla dünyanın en uzun atlama kuleleri.
Dahası var… Kent merkezinden 17 kilometre uzaklıkta olan Konaklı Kayak Merkezi; bakım binası, kayak okulu, yemekhane konaklı gölet le artık bölge turizmine büyük katkı sağlıyor. 460 hektar arazi üzerine kurulan merkezin 62 hektarlık  bölümü pist şeklinde kullanılıyor. Buz hokeyi için 2 ayrı salon inşa edildi.
Toplam 3 bin 500 seyirci kapasiteli 2 buz hokeyi salonu 13 bin 390 metrekare alanda yer alıyor.
2009 yılında inşa edilen çok amaçlı,  2 bin seyirci kapasiteli buz pateni salonu, 800 metrekare buz alanı sahasıyla farklı sporlar içinde kullanılıyor.
Kent merkezine 36 kilometre uzaklıktaki Kandilli Kayak Merkezi, bütün yıl çok amaçlı kullanıma açık olacak. Pistlerin rakımı bin 713 ve bin 767 metre arasında. 
Temelinden bitimi  ve geçen süreç içinde hep ‘Erzurum’ın imajı ÜNIVERSIAD ile oluşuyor’,  ‘2011 Erzurum’un dönüm noktası’ gibi söylemlerle bugünlere geldik. Gelmesine geldik de eli boş geldik. Meğer hep havanda su dövmüşüz.  
Neden mi ?  Geçenlerde sona eren Dünya Buz Hokeyi U 20 Genç Erkekler Şampiyonası  İzmir ‘de Büyükşehir belediyesinin çok amaçlı bir salonunda gerçekleşti. Dünyada sayılı 3 bin 500 seyirci kapasiteli 2 buz hokey salonumuz federasyonun dikkatini çekmedi mi? Yığınla para aktarılan Erzurum’daki salonlar ‘vitrin’ görevini mi sürdürerek zaman aşımından tuzla buz mu olacak?  Kent yetkilileri bu konuda da sessiz kaldı. Yıllardır dilimize pelesenk olmuş tanıtımın neresindeyiz.. Kış turizm merkezi hedefini böyle sessiz kalarak mı yürüteceksiniz? Yoksa  dışarıdan 5-10 gazeteciyi ağırlayıp Erzurum’u tanıtıyoruz mu diyeceksiniz?
Sözüm ona Kış sporlar merkezi iddiasında olan Erzurum, önemli bir organizasyonu deniz turizmi olan bir kente kaptırdı. Bu Erzurumlu yöneticilerinin vurdumduymazlığının bir delili değil mi?