Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanlığını 30 yıldan beri başarılı biçimde yürütmesine karşın örnek bir karara imza attı.
Erzurum’da 1946 yılında kurulan ETB’de 1988’den bu yana Başkanlık yapan HInıslıoğlu, kurumu çağdaş bir düzeye ulaştırdı. 1999 yılında kurulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, iki gıda mühendisi ile üyelere hizmet veriyor. Kasaplık canlı hayvan ve merkez tartı şubeleri bulunan ETB’de önümüzdeki seçimlere katılmama kararı alan Hınıslıoğlu, banko seçilme şansı olmasına karşın yerini gençlere bırakacak.
Kararını öğrendikten sonra görüştüğüm Hınıslıoğlu, yaptığı hizmetlere yönelik değerlendirmesinde şunları söyledi:
“Ticaret Borsasında çok şey değişti. Vizyon değişti, hizmet şekli değişti. Türkiye genelinde itibarlı, sözü dinlenir bir kurum oldu. Hedeflediğimiz projelerin büyük bir bölümünü hayata geçirdik. Kalıcı eserler meydana getirdik. Toptancılar Sitesini Erzurum’un hizmetine açtık. İstihdama yardımcı olduk. Üyelerimizin ve Erzurum’un sorunlarını hükümetlere ve TOBB’a taşıdık. Üyelerimize nefes kredisi verdik. Üyelerimizin sorunlarını yüzde 98 oranında çözüme kavuşturduk. 30 yılın sonunda Erzurum Ticaret Borsasını arzulanan düzeye ulaştırdık. Malvarlığı 18 milyondur ama piyasa değeri 30 milyon lirayı bulur.“
Hınıslıoğlu ile konuşurken geleceğin yem bitkisi Tritikale’den söz etti. Anası buğday, babası çavdar olan ve Avrupa’da uzun ıslah çalışmaları sonucu elde edilen Trikale’yi önce bir tarlada deneme amaçlı ektirdiklerini bildirdi. Hayvan yemi olarak kullanılan Trikale’nin ekiminden bu gün 20- 25 bin ton dolayında ürün elde edildiğine işaret eden Hınıslıoğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettim, sağlıklı bir hayat geçirmesi dileğinde bulundum.
Bakalım Hınıslıoğlu’nun bu tarihi kararı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetine örnek olur mu?