Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da 30 Eylül 2017 günü yaptığı konuşmada, şehrin bir takım eksikleri bulunduğunu belirtmişti. Hatta sorunların giderilmesi için Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini görevlendirmişti.

O zaman ben de dikkate alınması için Erzurum’un çözüm bekleyen sorunlarını sıralamıştım. Aradan 8,5 ay geçti. O sorunlar çözülmediği gibi üstüne yeniler eklendi. Seçim vaktine çok az bir süre kala, Erzurum’un son fotoğrafını çekmek, hem de kangren olan sorunları tekrar gündeme taşımak istiyorum:
1- Geçen yıl ki referandum öncesinde iktidar tarafından bir ‘Cazibe Merkezleri’ projesi ortaya atıldı. Aceleyle Erzurum’a ikinci organize sanayi bölgesi kuruldu. Kimi ‘20-30’, bazıları ise ‘Erzurum’a 40-50 fabrika gelecek’ diye umut aşıladı.
Biz ip üstündeki cambazları izlerken 1956’dan itibaren bacası tüten Şeker Fabrikasını kaybettik. Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları ‘Birini alana diğeri bedava’ kampanyası ile elimizden kaydı gitti.
Bu sırada İkinci Organize Sanayi Bölgesinde bacalar tüttü de biz mi görmedik?
2- Erzurumlu, 16 yıldan bu yana iktidar partisine hep en yüksek düzeyde oy verdi. Erzincan’a kadar gelen ‘yüksek hızlı tren’, niçin Doğunun Paris’ine layık görülmedi? Kim bunun nedenlerini anlatacak?
3- Erzurum havalimanında kışın sis yüzünden uçak seferleri aksıyor. Uçuş garantisi olmadığı için kış turizm merkezi Palandöken’e turist gelmiyor.

Erzurumlu, uçaklar Trabzon’a indiği için 5 saatlik karayolu yolculuğuna mahkum ediliyor? Sis nedeniyle ortaya çıkan aksama ve rötarların CAT-3 sistemine geçilerek giderileceği bildirilmişti. Aradan 4 ay geçti CAT-3’ten ses yok. Acaba CAT-3 sistemden vaz mı geçildi?
4- Erzurum’un trafik sorununa çare olarak gösterilen hafif raylı sistemin, altı ay içinde ihale edileceği haberini 2016 yılının Ocak ayında yapmıştık. Aradan iki yılı aşkın süre geçti, hafif raylı sisteme ne oldu, yoksa o da rafa mı kaldırıldı?
5- SYDV’nin 50 bin aileye dağıttığı 100 bin ton kömür, kirliliğin tek nedeni. Kışın çektiğimiz hava kirliliği sorunu konusunda 16 yıldan bu yana niye hiçbir adım atılmadı? Kirliliği ortadan kaldırması için dar gelirlilere dağıtılan kömür yerine indirimli doğalgaz verilemez mi?
6- Köyler boşaldı, tarım ve hayvancılık bitti, meralar boş. İşsizlik aldı başını gidiyor. Erzurum, üreten değil tüketen kentler arasına girdi. Tarım ve hayvancılık yeniden nasıl canlandırılacak? İşsizlik sorunu ne zaman ve nasıl
çözülecek?