‘’Sosyal medya, insanların görüşlerini, dinlerini, arkadaşlarını, fotoğraflarını, yazışmalarını takip eder.
CIA’da dünyadaki sosyal ağların izlenmesiyle ilgilenen bir birim vardır. Ne düşündüğünüz, ne okuduğunuz, ne dinlediğiniz, neye taptığınız, kime oy verdiğiniz öğrenilir. Google, İnstagram, Messenger, X, WhatsApp dünyanın en gelişmiş casus makineleri ve gözetleme kuleleridir. Kitleleri kontrol altında tutmak için çalışırlar’’ diyor CIA temsilcisi Christopher Sartinsky.
Fuhuş ve boşanmaların sosyal medya ile arttığı araştırmalarla ortaya çıktı. ‘’İnsanların tartışma, atışma, kapışma alanı sosyal medyaya taşındı. Çoğu ülkede seçimlerin sonucunu bile sosyal medya belirliyor. İstedikleri tarafın hesabını kapatıyor, güçsüz bırakıyor. İnsanları istedikleri şekilde yönlendirebiliyorlar. Ve sosyal medya şirketlerinin tamamı İsrail’in en büyük koruyucularıdır’’ diyende meşhur editör Michela Noer.
Türkiye’de 80 milyon 700 bin kişinin akıllı cep telefonu var. Her gün ortalama 8 saatimiz internette, en az 4 saatimizde sosyal medyada geçiyor. İnternete giriş yapabilme yaşı ülkemizde 2’ye kadar indi. Bunu yapabilen çocuklarımızla övünüyoruz..! En çok iş yerindeyken internet kullanılıyor. Gençler cep telefonları üzerinden internet erişimine odaklanırken, orta yaş grubundaki Erzurumlular bilgisayar üzerinden interneti tercih ediyorlar. Erzurum’da cep telefonu sayısı 645 bin 713 adet. İnternet abone sayısı 540 bin 98, kablolu internet abone sayısı da 29 bin 745 adet.
Tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da internet kullanımındaki yoğunlaşma, yaşamı etkiliyor. Erzurum’da ev hanımları internet erişiminde yarışır vaziyette. Günlük yemek tariflerini bile internetten edinen kadınlar yoğunlukta. Özellikle gençler, hayatı internet üzerinden yaşıyor. İnternet kullanımının en yoğun görüldüğü ticaret alanı otomotiv sektörü. Kentte çok sayıda insan araba alım satımlarını internet üzerinden yapıyor. Yani hiçbir şeyimizin merak edilmesine fırsat vermiyor, her şeyimizi ortaya saçıyoruz.
Covid-19 süreciyle başlatılan ‘Büyük sıfırlama’ için vatan ve devlet bilinci, din, kültür ve millet bilincinin yok edilmesi gerekiyor. Bunun için müzik ve medya sektörü, sağlık, gıda, satılık bilim insanları, mahrem videolar, finans ve spor dünyası, sosyal medya seferber ediliyor. İnsanların unutkan, sürekli hasta, zevk peşinde koşan köleler halinde yaşamaları için her şey yapılıyor, görmüyor musunuz? Bırakın artık şu telefonu, tableti..!
Kendiniz ve çocuklarınız için bir iyilik yapın ve Erzurum’da bulunan, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı İl halk Kütüphanesi’ne bir uğrayın. Erzurum’daki tarihi kütüphanelere gidip, hiç değilse yarım saat sadece kitaplara bakın. Bu arada, kütüphaneler tamamen ücretsiz. Unutmayın ki, ilk emri ‘OKU’ olan bir dinin mensuplarıyız.
Okumazsak hem bu dünyada hem de ahrette canımıza okurlar bilesiniz..!