Siyasi görüşlerim dünya ve kendi bilgi dünyam değiştikçe değişiyor. Çünkü “Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir”. Demiş, Herakleitos. (M.Ö. 480-M.Ö. 540 arasında yaşadığı tahmin ediliyor, ta o tarihlerde söylediği ve düşündüğü söze dikkat çekmek istiyorum). Değişmeliyiz, değişmedikçe, gelişemeyiz!

Kendimi bir siyasi liderin fikrini savunacak kadar aciz ve fikirsiz görmek istemiyorum. Kendimi hele ki siyasi ve dini liderlerin hatalarını savunurken görmek istemem. Bu kendime yapacağım çok büyük bir saygısızlıktır.

Bağımsız düşünmeliyim.Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk gibi bağımsızlığın anlamını kavramalıyım! Ülkemin insanları da bağımsız olmalılar!

Bağımsız olmayan, siyasi lider güdümündeki fikirleri hemen tanıyabilmeliyim. Her insan, her lider söyledikleri ile yaptıkları ve yaşantısı paralel olmalıdır. Şeffaf, “I” gibi, dosdoğru! Zikzaklar ve “U” dönüşleri kabul edilemez!

Yalanını, eğrisini gördüğüm insandan taraf olamam, olmam için özgürlüğümü ve aklımı kiraya vermiş olurum. Buna dayanamam!

Özgür olmayan, bağımsız vatan ne demek, bunun anlamını bilmeyen ve bildiğini anlatmayan bir kişi arkasına aldığı ve aitlik duygusu ile bağlı olduğu kurumun öğretileri dışında düşünemez, yaşayamaz.

“Aklını kapının önüne koy öyle gel” diyen bir dini akımda özgürlükten söz edilemez.

“Liderin sözünün üstüne söz olmaz” olarak deyimleşen tanımlama aslında değerli sanatçımız Şener Şen’in “ağanın b.ku üstüne b.k olur mu?”; Kibar Feyzo filmindeki sözüyle örtüşmektedir.

Öğretmenler ve her birey; çağdaş, bağımsız, aydınlanma yolunda savaşçı, okuyan, analiz eden, önyargılardan ve siyasi kimlikten ziyade özgür kafasıyla düşünen, fikirler ileri süren, özgür yorum yapan insan olmalıdır! Yoksa aynı ezberlerin içinde kaybolarak, kalabalıklardan birisi olmak zorundadır!

“Şahsen; okumayan bir öğretmenin öğrencisi olmak istemediğim gibi, okumayan bir öğretmenin de çocuğumu okutmasını istemem! Çocuğunun okuyan öğretmenler elinde yetişmesini en başta öğretmenlerimiz de elbette isterler!” (Bu paragraf eski bir yazımdan alınmıştır)